Sunnuntaipuuhat







Kotoilukaveri


Viime sunnuntai kului kalastajalla vannerysien laskuhommissa. Vaimo keskittyi sillä aikaa vielä toistaiseksi kotoiluun ja kahvinjuontiin mantereella karvaisten kaverien kanssa. Saarimökki ei ole talviasuttava, joten hetki vielä odotellaan kevään edistymistä ja kelien lämpenemistä ennen mökkielämän viettoa. Kevät taisi yllättää kalastajan, sillä rysien laskuun kului tavallista enemmän aikaa, kun rysän mereen saamiseksi piti rikkoa jäätä.




Vannerysä 



Rysäaitaa ja ankkureita


Kalastaja ei erottele viikonpäiviä arkeen ja viikonloppuun. Keleistä riippuen hommia tehdään myös viikonloppuisin ja sunnuntaisin. Varsinkin keväällä, alkukesällä ja syksyllä vaimon on turha suunnitella mitään yhteisiä menoja viikonlopuiksi, sillä nekin käytetään yleensä tehokkaasti merellä. Silloin ollaan melkein takuuvarmasti tavattavissa saaressa mökillä ja merellä. Kesällä varsinaisessa kalastuksessa on mahdollisesti lyhyt tauko, jos on liian lämmintä verkkokalastukseen tai esimerkiksi ahvenen myynti ei vedä. Merelliset huviajelut kääntyvät tällöinkin, vaimon suureksi riemuksi, tulevien rysä- tai verkkopaikkojen paikantamiseksi tai luotaamiseksi. 



Rysä meressä


Nyt on kuitenkin kevään kalastuskausi virallisesti avattu. Kolme vannerysää on meressä pyytämässä lähinnä särkeä nyt aluksi. Särjellä olisikin menekkiä, särkijalosteet ovat nyt nosteessa ja kysyntää särjelle riittää. Verkoilla kalastetaan ahventa ja haukea, kunhan tuulet ja jäätilanne sen sallivat. 

Kommentit

Suositut