Kuntoilua


Särkien kanssa touhuaminen käy kuntoilusta. Kuntosalikortti saa nyt hetkeksi ajanpuutteen vuoksi jäädä narikkaan. Kuntoilu tosin on kalastajallekin hyväksi, sillä huonot työasennot ja yleensäkin huono työergonomia ovat kalastuksessa enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Paatin pohjat ovat liukkaita, laiturit ovat liukkaita, on paljon nostoja ja kantamista huonoissa asennoissa, liikkumista (loikkimista) laiturin ja veneen välillä. Verkonnostoa, rysäankkureiden kanssa rimpuilua, vettyneiden ja likaisten rysäaitojen nostamista, puhumattakaan kalalaatikoiden kantamisen määrästä. 



Aprillipäivän särkilasti 

Vaimon näkökulmasta se Grundensin kurahaalareissa ja isoissa saappaissa harppominen laiturilta veneeseen ja takaisin näyttää välillä vaaralliselta (tai suoraan Kummelin sketsistä varastetulta). Harvassa ovat ne kalastajat, jotka eivät kärsi esimerkiksi jonkin sortin selkäkivuista.


Grundensin haalarit ja apupoika


Vaikka työ on fyysistä ja vahvistaa lihaksia, kuntojumppa tai muu liikunta on hyväksi lihasten tasapainon ylläpidossa. Myös työn fyysiseen kuormittavuuteen kannattaa kiinnittää huomiota ja ottaa käyttöön sitä vähentäviä apuvälineitä. Esimerkkinä mainittakoon nyt vaikka nosturi, joko veneessä tai laiturilla. Tai verkonnostokone. Meillä on käytössä molemmat. Koirat taas saavat kalastajan myös lenkkeilemään, kun veneessä tulee paljon paikallaan seisoskelua. 


Pumppukärrykin on hyvä apuväline

Siinä missä tämä kalastajan vaimo joogaa, tanssii balettia tai lukee kirjaa ja löytää mielenrauhaa sieltä, on kalastajalle ammatissaan iso voimavara se, että saa olla ulkona ja luonnossa. Ja omassa rauhassaan. Meri on joka päivä erilainen niinkuin on saaliskin. Vaimon tehtävä onkin nähtävästi osallistua, mutta ei liikaa. Ja tietysti pitää huolta kahvin riittävyydestä ja kestää se, että välillä kaikki vaan vie kauemmin aikaa eikä aikatauluja kannata tehdä.

 
Tuttuakin tutumpaa odottelua




Kommentit

Suositut